Rawat demam denggi dengan shaklee

Rawat demam denggi dengan Shaklee

Assalamualaikum

Sejak 14 FEB 2014 iaitu Minggu lepas saya telah disahkan kena demam denggi. Hanya yang pernah kena denggi sahaja merasa siksanya bahana demam denggi ini sakit semua sendi dan demam dengan tiba-tiba dan sakit kepala yang berpanjangan adalah simtom-simtomnya. Alhamdullilah setelah seminggu berulang-alik ke klinik kesihatan greentown Ipoh, Doktor telah memaklumkan saya tidak perlu lagi datang ke klinik untuk mengambil bacaan darah setelah bacaan platlet naik semula ke 180.

Risau jugak memandangkan sekarang adalah musim denggi dan ramai yang sudah menjadi mangsa dan terpaksa dimasukkan ke hospital.

Rupa Ketam Nipah


Sup Ketam Nipah (gambar dari google)

Salah satu penawar demam denggi adalah sup ketam yang saya sendiri masak dan makan.
Kajian ringkas didapati ketam mengandungi sejenis protein yang tinggi, yang dapat membantu pembinaan semula platelet darah yang hilang akibat virus denggi. Ini kerana pesakit demam denggi akan mengalami sindrom penurunan platelet yang ketara dalam tempoh beberapa hari selepas dijangkiti virus tersebut dan dalam kes denggi berdarah, platelet mungkin akan jatuh ke tahap paling minima, yang akhirnya membawa maut kepada pesakit.Petua-petua lain yang di amalkan oleh saya sebagai ikhtiar menyembuhkan demam denggi adalah air daun betik, air 100plus, air kiwi, tembikai dan jus pegaga. Selain itu produk Shaklee juga ada saya ambil untuk rawatan mempercepatkan penyembuhan demam denggi:
1. Performance Drink

Performance Drink – Berfungsi untuk mengembalikan dan menstabilkan kandungan air di dalam badan dan sangat bagus untuk mengelakkan dehidrasi. Memandangkan peskit denggi akan kerap muntah dan tidak selera makan maka ia akan menyebabkan badan letih dan kekurangan air. Performance drink mempunyai garam yang menstabilkan air dalam badan. Performance drink juga memberikan tenaga kepada pesakit. Performance drink berbeza dengan 100Plus. Biasanya orang akan mengambil 100plus bila demam denggi. 100Plus tidak mempunya banyak garam natrium di dalamnya. Di dalam lebihnya banyak kandungan gula.2. Nutriferon

Nutriferon – Nutriferon adalah 'immune booster' yang berperanan supaya badan mendapat signal untuk menghasilkan antibodi semulajadi untuk melawan virus denggi. Tindakan nutriferon adalah berlaku secara semulajadi. Ianya adalah amat selamat untuk badan.

credit to : http://shainahealthshop.blogspot.com/ (my sifu) 


* DISCLAIMER This statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika berminat untuk mendapatkannya, boleh hubungi kami untuk konsultasi & harga istimewa: :

Vitamin Harian
SID : 1080263 
 PM: https://www.facebook.com/vitaminharian4u 
 Blog: www.vitaminharian.com
 Email: admin@vitaminharian.com 
 Call/SMS/WhatsApp: 012-5315957 / 017-2678902
 COD Area: Ipoh & Batu Gajah