ESP SHAKLEE PENJAGA KESIHATAN UNGGULESP merupakan makanan tambahan protein yang berasaskan kacang soya. Ujian klinikal telah membuktikan bahawa protein soya merupakan faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.Perbezaan ESP Shaklee dengan produk protein soya jenama lain

1. Shaklee telah menjalankan kajian klinikal yang sangat komprehensif di mana hanya soya yang berkualiti tinggi sahaja dipilih.
2.  Kacang soya yang digunakan adalah Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism) yang dihasilkan di bawah program Identity Preservation Program (IPP). Ia memastikan kacang soya tercemar daripada pendedahan perubahan genetik daripada benih sehingga kepada pengeluaran. 
3.  Kacang soya diproses dengan air bersih (bukan dengan bahan kimia atau alkohol) dan dengan menggunakan suhu yang rendah supaya mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
4.  Setiap satu tin (850gm) protein soya Shaklee dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan ia memberikan tenaga segera yang boleh bertahan lama.
5. ESP Mengandungi 22 jenis asid amino dan ESP adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting diaman ia tidak boleh dihasilkan oleh badan.
6.  Kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ESP sangat sesuai diambil oleh penghidap kencing manis/diabetis.
7.  Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh badan. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP rendah lemak, bebas laktosa dan kolesterol.

Manfaat Utama1.  Awet Muda - asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan sebagainya. Pengambilan yang kerap adalah salah satu kunci kepada awet muda.
2.  Baik untuk Hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan kaya dengan isoflavones yang fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
3. Baik untuk Prostat - genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya untuk mengekang pertumbuhan dan perkembangan sel kanser dengan memusnahkan radikal bebas dalam badan sebelum radikal bebas itu menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik untuk pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
4.   Kulit yang Remaja - protein penting untuk merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan kecerahan kulit dan kepejalan otot, mempercepat penyembuhan luka dan membantu mengurangkan kesan parut.
5.  Pembekal Tenaga - membekal tenaga yang segera dan dapat tahan lama, meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
6.  Membaiki Pigmentasi - membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan-kesan penuaan.
7.  Membaiki Memori - meningkatkan memori, dorongan seksual dan rangsangan.

credit to : http://shainahealthshop.blogspot.com/ (my sifu)

Jika berminat untuk mendapatkannya, boleh hubungi kami untuk konsultasi & harga istimewa: :

Vitamin Harian
SID : 1080263 
 Email: admin@vitaminharian.com 
 Call/SMS/WhatsApp: 012-5315957 / 017-2678902
 COD Area: Ipoh & Batu Gajah