PANDUAN UNTUK TURUNKAN PARAS KOLESTEROL DALAM BADAN (MASALAH KOLESTROL)
Ketahui cara dan panduan untuk mengawal dan menurunkan paras kolestrol dalam darah anda dengan pengambilan supplement yang betul, bebas dadah dan semestinya semulajadi. Tips dan panduan ini dikongsi khas untuk anda semua demi kesihatan dan kebaikan kita bersama supaya fokus kita ialah turunkan paras kolestrol dalam darah demi kesihatan yang optimum.


Kolesterol ialah sejenis bahan seakan lemak, lembut dan berlilin yang sentiasa berada dalam salur darah dan di dalam semua sel-sel badan anda. Kolesterol adalah bahagian penting bagi tubuh yang sihat kerana ianya digunakan untuk menghasilkan membran sel dan hormon, dan ianya berada dalam fungsi-fungsi tubuh yang lain. Tetapi jika terlalu banyak kolesterol di dalam darah adalah satu risiko yang besar untuk penyakit jantung koronari (yang akan membawa kepada serangan jantung) dan juga angin ahmar.


Punca Kolesterol?

Kolesterol datang dari dua sumber: badan kita dan makanan. Hati kita dan sel-sel lain dalam tubuh kita menghasilkan 75 peratus dari kolesterol darah. Selebihnya 25 peratus datang dari makanan yang kita makan.Kolesterol LDL adalah kolesterol yang di katogerikan ‘jahat’. Apabila ia terlalu banyak berkitar dalam darah, ia berupaya menyumbat arteri (saluran darah), dan akan meningkatkan risiko kita untuk mendapat serangan jantung dan strok. Kolesterol LDL dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh, tetapi boleh dikatakan ramai yang mewarisi gen yang menyebabkan mereka menghasilkannya terlalu banyak kolesterol. Memakan lemak tepu, lemak trans dan kolesterol makanan juga meningkatkan jumlahnya yang ada pada kita.

Masalah kolesterol tinggi dialami oleh ratusan juta manusia di seluruh dunia.


Saranan dari Pakar

Adalah penting bagi semua untuk mengetahui tahap kolesterol kita. Jumlah kolesterol darah adalah ukuran paling biasa bagi kolesterol darah. Ia adalah jumlah yang anda perolehi dari keputusan ujian. Kolesterol diukur dalam miligram per desiliter darah (mg/dL). Tahap kolesterol sebanyak 200 mg/dL atau lebih meletakkan diri anda dalam kategori berisiko tinggi mendapat penyakit jantung dan angin ahmar.Bagaimana Untuk Merendahkan Kolesterol

Kita boleh menurunkan kolesterol dan mengurangkan risiko penyakit jantung dan angin ahmar. Sama ada kita telah diberi ubat preskripsi atau dinasihatkan untuk membuat perubahan diet dan gaya hidup untuk membantu menurunkan kolesterol kita, ikutilah saranan doktor dengan baik. Untuk mengekalkan kolesterol kita dalam kawalan disarankan kita perlu membuat jadual untuk ujian kolesterol, makan makanan rendah kolesterol dan lemak tepu dan bebas dari lemak trans, mengekekalkan berat yang sihat serta ideal, dan sentiasa aktif secara fizikalnya.


Supplement Dan Vitamin Semulajadi Shaklee Yang Boleh Membantu Menurunkan Paras Kolesterol


1. Alfalfa & Herb-lax berfungsi sebagai fiber dalam usus (yang diperlukan) ianya akan bergabung dengan kolesterol, air dan mineral berlebihan dan dikeluarkan sebagai najis.


     2. B Complex – Vitamin B3 (Niacin) membantu menurunkan kadar kolesterol3. Garlic –Garlic merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah.


4. Omega GuardEPA dan DHA menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.5. Vita-C Vitamin C membantu menurunkan kadar kolestrol dan menguatkan dinding arteri.6. Vita-E –Vitamin E memperbaiki peredaran darah.Hubungi saya untuk mendapatkan produk-produk di atas, atau cadangan produk paling minimum sekiranya anda mengalami kekangan kewangan.


Jauhi lemak tepu, produk tenusu dan kafein!


Sila baca DISCLAIMER.Credit to : http://www.celikvitamin.com/

Jika berminat untuk mendapatkannya, boleh hubungi kami untuk konsultasi & harga istimewa: :

Vitamin Harian
SID : 1080263 
 PM: http://www.facebook.com/messages/Nurrul-Vitamin-Shope 
 Blog: www.vitaminharian.com
 Email: admin@vitaminharian.com 
 Call/SMS/WhatsApp: 012-5315957 / 017-2678902
 COD Area: Ipoh & Batu Gajah