PENGAMBIL VITAMIN SHAKLEE - CARA MEMAKAN VITAMIN YANG BETUL

vitamin semulajadi picture


1. Protein seperti Energizing Soy Protein
Sebolehnya diambil waktu pagi iaitu semasa perut masing kosong. Pada waktu pagi kadar metabolisme dalam badan kita tinggi berbanding waktu yang lain. Dengan itu, semua asid amino dapat diserap ke dalam badan kita dengan berkesan.

2. Alfalfa Complex
Alfalfa Complex perlu elakkan diambil bersama vitamin E atau GLA. Alfafa akan menghalang Vitamin E dari menyerap dengan berkesan. Sebabnya alfafa adalah serat manakala Vitamin E adalah Vitamin yang berfungsi dengan baik jika ada lemak. Serat sangatlah suka menyerap lemak.

3. Ostematrix sebagai sumber Kalsium
Ambillah kalsium sebelum tidur dan Kalsium tidak boleh diambil bersama iron (sumber iron adalah Vita-Lea Multivitamin)

4. Vitamin C Sustained Release Shaklee
Sekiranya selsema dan demam, bolehlah patahkan dahulu vitamin C sebelum ditelan. Vitamin C juga boleh dilarutkan dengan sedikit air dan dijadikan masker muka.

5. Vita-Lea Multivitamin
Vita-Lea Multivitamin jangan diambil dengan minuman bersusu dan sumber kalsium lain seperti Ostematrix kerana boleh mengganggu efisiensi penyerapan zat besi (iron). Disarankan di makan bersama dengan vitamin C kerana iron memerlukan vitamin C untuk lebih mudah diserap. Di dalam Vita lea mengandungi 60 mg Vitamin C.

6.Vitamin Larut Lemak ( A, D, E, K) 
Di sarankan ambil selepas mengambil makanan berlemak/berminyak kerana vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan.

7. Jangan mengambil vitamin dengan minuman berkafein
Ia boleh mengurangkan efisiensi penyerapan vitamin. Jikalau nak minum minuman berkafein juga. Ambil jarak masa 1/2 jam sebelum atau selepas makan vitamin. 
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:


credit to : http://shainahealthshop.blogspot.com/ (my sifu)

Jika berminat untuk mendapatkannya, boleh hubungi kami untuk konsultasi & harga istimewa: :

Vitamin Harian
SID : 1080263 
 Email: admin@vitaminharian.com 
 Call/SMS/WhatsApp: 012-5315957 / 017-2678902
 COD Area: Ipoh & Batu Gajah 
Enhanced by Zemanta