INFO TENTANG VIVIX SHAKLEE? MANFAAT DARI JUS ANTI PENUAAN SHAKLEE

Tubuh badan manusia terkandung berjuta-juta sel yang membentuk organ dalaman, otot, otak dan sebagainya. Sel-sel ini makan, minum, bernafas, berkumuh dan melakukan pelbagai lagi aktiviti harian seperti kita juga.

Sel tubuh badan kita yang sihat dan cergas memerlukan pemakanan yang seimbang dan optimum. Seperti juga hidupan di muka bumi ini, sel juga hidup, mati, jika tak sihat dia boleh sembuh dan jika mati, sel baru lain akan menggantikannya. 

Terdapat 3 keadaan dimana sel mati digantikan dengan sel baharu :-
  • Sel yang telah mati digantikan dengan sel yang kurang sihat atau lemah. Sel lemah terbentuk kerana badan kita kurang nutrien. Proses pegantian sel yang mati kepada sel yang lemah ini dinamakan sebagai degenerasi. Sel kanser terbentuk melalui proses ini.
  • Sel yang telah mati digantikan dengan sel yang sama taraf sihat dengan sel yang telah mati terdahulu. 
  • Sel yang telah mati digantikan dengan sel yang lebih baik, lebih sihat. Proses ini dinamakan regeneration atau anti-penuaan.
Faktor pemakanan seharian kita mempengaruhi taraf kesihatan sel-sel dalam tubuh badan. Sayuran yang mengandungi banyak racun rumpai, apabila ianya dimasak hingga berlebihan (terlalu lama) akan hilang nutrien. Ayam daging yang diternak secara komersil telah dicucuk dengan ubat mengandungi banyak kolesterol, minuman tin yang mengandungi gula berlebihan. Udara yang kita sedut juga mengandungi toksid selain stress menyumbang kepada kerosakan sel dan menjadikan sel-sel tubuh badan menjadi lemah. Akibatnya, tubuh badan lemah, mudah sakit-sakit, nampak lebih tua dari usia dan sebagainya.

 
Faktor inilah menyebabkan sel-sel kita menjadi lemah dan tidak cantik.


Mengapa perlu kepada anti-penuaan?

Untuk memastikan setiap sel mati digantikan dengan sel yang sentiasa sihat dan gagah, serta tidak mengganggu tugasnya untuk melindungi badan dari mendapat penyakit yang berkaitan dengan proses penuaan. Di antaranya ialah:
  • Penyakit yang berkaitan dengan jantung.
  • Penyakit yang berkaitan dengan otak. Seperti Alzheimer dsb.
  • Kekurangan tenaga di dalam sel.
  • Penyakit berkaitan dengan sistem imun tubuh badan.
Kita boleh hindari kerosakan DNA di dalam sel badan dengan memastikan typo tidak berlaku dalam pengkalan genetik kita.

 

Typo inilah menurut ahli sains, yang akan mengakibatkan tubuh badan kita terdedah kepada serangan penyakit kanser. Semakin banyak kesalahan ejaan dalam DNA sel kita, semakin tinggi kadar pertumbuhan sel kanser tersebut.

Credit to: 
http://www.shainahealthshop.blogspot.com/

Oleh itu, saya mencadangkan anda perlu mengambil jus anti-penuaan dari Shaklee, iaitu Vivix


Boleh dapatkan
dengan menghubungi :-

Vitamin Harian

FB Personal: Mohd Nazrul Zainal Abidin / Faziana Zolkepli
Call/SMS/WhatsApp : 012-5315957 / 017-2678902
E-mail : admin@vitaminharian.com